Opnieuw wagen met gasflessen gevonden?

In de Franse stad Marseille is de politie deze ochtend uitgekomen op een verdacht voertuig, die geparkeerd stond in de buurt van een synagoge. In de wagen zouden naar verluidt twee gasflessen gevonden zijn. Dat schrijft de Franse krant La Provence. De prefect van de regio, Laurent Nunez, bevestigt dat er twee flessen gevonden zijn, maar zegt dat er geen enkele gelijkenis is met de gasflessen die afgelopen week gevonden werden in Parijs.

Volgens Nunez werden "geen ontstekingsmechanismen gevonden en is er geen link of parallel te trekken met de gebeurtenissen in Parijs." De hulpdiensten kwamen wel massaal ter plaatse om alle risico's uit te sluiten, aldus de krant La Provence. De eigenaar van de wagen wordt momenteel nog opgespoord.

Het incident doet denken aan de wagen die afgelopen week werd teruggevonden in de Franse hoofdstad Parijs, in de omgeving van de Notre-Dame. In die auto werden zes gasflessen ontdekt. Volgens de Franse procureur waren de gasflessen wel degelijk bedoeld om een aanslag mee te plegen. Een van de vrouwelijke verdachten, die al snel na de vondst van de wagen werd opgepakt, had trouw gezworen aan terreurorganisatie Islamitische Staat.

Foto: archief