Winkel blundert met 'Twin Towers'-promo

Morgen is het vijftien jaar geleden dat twee gekaapte vliegtuigen in de Twin Towers in New York vlogen. Hoog tijd voor een gepaste reclamestunt, dacht een Texaanse matrassenwinkel. Het bedrijf maakte reclame voor hun zogenaamde ‘Twin Towers’-promotie met een video op Facebook, maar die lokte meteen heel wat verontwaardiging uit. De winkel is momenteel gesloten.

In het reclamespotje van Miracle Mattress probeert een vrouw klanten te overhalen om op 11 september naar de matrassenwinkel te komen: “Hoe kan je beter 9/11 herdenken dan met de ‘Twin Towers’-promotie?” Naast haar staan twee mannen elk voor een toren van matrassen, die achterovervallen en de torens doen instorten. Op het einde zegt de vrouw: “We zullen het nooit vergeten.”

Kritiek
Het filmpje lokte een storm van verontwaardiging uit en de drie medewerkers kregen zelfs doodsbedreigingen. Het bedrijf besloot dan ook om de video offline te halen en deelde een verontschuldiging op Facebook.

Gesloten
De eigenaar van Miracle Mattress, Mike Bonanno, zegt dat hij niets van het spotje afwist en sluit de winkel voor onbepaalde tijd. Zijn dochter Cherise, die in het filmpje centraal staat, geeft toe dat het spotje een "dom idee" was.