15 jaar na 9/11 geeft natuur prachtig teken

Wanneer een foto meer zegt dan duizend woorden. De Amerikaan Ben Sturner nam deze foto van een zonovergoten One World Trade Center vanop zijn terras. En dat twee dagen voor 11 september, exact vijftien jaar na de aanslag van 2001.

Het 541 meter hoge One World Trade Center is de hoogste toren op het Amerikaans continent. De bouw ervan begon in 2004 en duurde tot 2014. Het staat vlak naast Ground Zero, de plek waar vroeger de WTC-torens stonden. Het One World Trade Center wordt door velen gezien als het symbool van de wederopstanding van de VS na de horror van vijftien jaar geleden.

Het verhaal wordt alleen maar mooier. Op zijn twitterprofiel plaatste hij de foto naast een foto die hij vorig jaar, daags voor 11 september, trok. De zon geeft het One World Trade Center een prachtige gloed. Het jaar daarvoor leek het zelfs alsof er een regenboog vertrok vanuit het gebouw. Het maakt de symboliek des te groter.

Op 11 september 2001 boorden zich twee Boeing 767's zich in de World Trade Center-torens in New York en vonden er ook zelfmoordaanslagen plaats op andere plaatsen in de VS. In totaal vielen er toen 2.977 slachtoffers, de terroristen niet meegerekend. 11 september wordt nog steeds gezien als de dag waarop de moderne wereld voorgoed veranderde.

Bekijk ook: