Verdachte 'gasflessenauto' zwoer trouw aan IS

Eén van de drie verdachten die werden opgepakt in de zaak van de  'gasauto' vlakbij de Notre Dame in Parijs, heeft trouw gezworen aan terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat melden verschillende Franse media. De negentienjarige droeg op het moment van haar arrestatie een brief bij zich, waarin te lezen stond dat ze de dood van de woordvoerder van IS, al-Adnani, wou wreken. De man die de bijnaam 'minister van Aanslagen' kreeg, kwam vorige week om het leven bij een gerichte luchtaanval.

De negentienjarige vrouw kwam in het vizier van de politie omdat ze de dochter is van de eigenaar van de auto, die werd achtergelaten in de buurt van de Notre Dame in Parijs. In de auto werden zes gasflessen gevonden en ook twee bidons, gevuld met benzine. De politie werd onmiddellijk gealarmeerd, aangezien het meisje al te kennen had gegeven te willen vertrekken naar Syrië.

Bij haar arrestatie had het meisje een politieagent in de arm gestoken en werd ze zelf neergeschoten. Samen met haar werden ook nog twee andere vrouwen opgepakt. Het is voorlopig nog onduidelijk of zij ook deel uitmaken van IS.