Trein ontspoort in Spanje: minstens 4 doden

Net buiten het station van O Porriño, in de noordwestelijke Spaanse provincie Pontevedra, is vanochtend rond 9.20 uur een trein ontspoord. Daarbij kwamen volgens persagentschap EFE minstens vier mensen om. Eerder maakten Spaanse media melding van twee dodelijke slachtoffers. Spoorbeheerder Adif opende al een onderzoek naar de crash.

De trein van de Portugese spoormaatschappij Comboios had ongeveer zestig passagiers aan boord en was op weg van de Spaanse kuststad Vigo naar de Portugese havenstad Porto. Om een nog onduidelijke reden ontspoorde de trein. Volgens de eerste informatie zou die in een bocht tegen een brug zijn gebotst. Het eerste rijtuig werd daarbij verdraaid.

Campagnes stopgezet
Naast al zeker vier doden viel er ook "een groot aantal gewonden". De hulpdiensten zijn ter plaatse om geknelden te bevrijden. Volgens getuigen kon het merendeel van de passagiers de trein echter zonder al te veel problemen verlaten. De betrokken spoorlijn wordt sinds 2011 door Comboios samen met de Spaans maatschappij Renfe uitgebaat.

De campagnes voor de aankomende Spaanse verkiezingen zijn in de tussentijd stopgezet.