3 arrestaties voor gasflessen Parijs

In de buurt van Parijs zijn gisteren drie vrouwen opgepakt. Het gaat om een arrestatie in verband met de vondst van gasflessen in een leegstaande auto, zaterdag voor de Notre Dame in Parijs. Een van de arrestanten is de dochter van de eigenaar van de wagen.

Bij de politieoperatie in Boussy-Saint-Antoine, op 25 kilometer ten zuidwesten van Parijs, raakte een politieagent gewond door een messteek die werd toegebracht door een van de vrouwen. De politie beantwoordde die aanval met een schot, en raakte de negentienjarige vrouw in het been.

“De geradicaliseerde en fanatieke vrouwen van 19, 23 en 39 jaar planden klaarblijkelijk nieuwe gewelddadige acties en bedreigingen", verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve tijdens een persconferentie. De minister, die lof had voor de "voorbeeldige actie" van de speurders en de inlichtingendiensten die een "echte race tegen de klok" was, verklaarde nog dat de agent is opgenomen in het ziekenhuis, maar niet in levensgevaar verkeert.

Aanslagen
Volgens een bron binnen de politie had de politie een waarschuwing gekregen over een risico op aanslagen in de stations van Parijs en in Esonne, het departement waartoe ook Boussy-Saint-Antoine behoort. Het netwerk, dat geleid wordt vanuit het buitenland, plande mogelijk op donderdag een aanslag, aldus de bron nog.

De 19-jarige vrouw werd gezocht omdat ze de dochter is van de eigenaar van de wagen met gasflessen die werd aangetroffen bij de Notre Dame. Eerder werden in het dossier al vier mensen opgepakt, die nog steeds in voorlopige hechtenis zitten. "Het gaat om twee broers en hun partners", aldus een bron dicht bij het onderzoek.