Dossier President Trump

Clinton en Trump 1e keer samen op podium

Gisteren stonden Donald Trump en Hillary Clinton voor het eerst in hun verkiezingscampagnes samen op een podium. Ze namen het niet tegen elkaar op, maar werden los van mekaar geïnterviewd over veiligheid en buitenlands beleid. 

Donald Trump sprak vooral zijn bewondering uit voor Vladimir Poetin, die hij een veel grotere leider noemt dan president Obama. Hij zei ook dat hij als president goed zou kunnen opschieten met Poetin: “Ik denk dat ik een zeer, zeer goede relatie met Poetin zou hebben. En ik denk dat ik een zeer, zeer goede band met Rusland zou hebben. De man heeft een zeer sterke controle over zijn land. Nu, het is een heel ander systeem en ik hou niet zo erg van het syteem.”

Islamitische Staat
Trump wil samen met Rusland terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) verslaan, maar wat zijn plan van aanpak precies is, daar wil hij nooit details over geven. “Kijk, ik heb een aanzienlijke kans om te winnen en om Amerika weer groot te maken. Als ik win, wil ik mijn plan niet op televisie aan de vijand bekendmaken.”

Clinton was daarentegen veel concreter. Haar aanpak is vooral ingegeven door de fout die ze naar eigen zeggen maakte door de oorlog in Irak te steunen. “We gaan nooit meer grondtroepen naar Irak sturen. En we sturen geen grondtroepen naar Syrië. We gaan IS verslaan zonder Amerikaanse grondtroepen.”