Dapper meisje (6) wil dief met bijl stoppen

Een zesjarig meisje heeft zich wel heel moedig getoond toen het kantoor van haar vader overvallen werd in Glenfield, in het noorden van Nieuw-Zeeland. De dieven bedreigden de aanwezigen met een bijl, maar het meisje schrok daar duidelijk niet van terug.

Haar moedige actie werd door de bewakingscamera in het kantoor vastgelegd. Op de beelden is te zien hoe enkele mannen de winkel binnenkomen en een medewerker aanvallen met een bijl. De kleine Sarah probeert een overvaller tegen te houden door zijn been vast te grijpen. Wanneer dat weinig succes blijkt te hebben, neemt ze haar grootvader bij de hand om hem naar buiten te begeleiden.

Het zesjarig meisje verklaarde later aan de New Zealand Herald dat ze “niet bang was geweest”. Volgens haar vader stelt het kleine meisje het intussen goed. “Het was natuurlijk een grote shock want zulke dingen gebeuren hier normaal gezien niet, maar we stellen het allemaal goed”, zei hij.

Dieven ingerekend
De dieven werden iets later ingerekend door de politie, het zou gaan om vijf mannen van zestien jaar. Van de zesde dader ontbreekt voorlopig ieder spoor.