Calais bouwt muur tegen vluchtelingen

Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben besloten om een vier meter hoge muur te bouwen in Calais. De muur moet verhinderen dat vluchtelingen de oversteek maken naar Groot-Brittannië. Dat heeft de Britse minister van Migratie Robert Goodwill gezegd aan The Guardian. 

Jaarlijks proberen duizenden migranten de oversteek te maken naar Engeland door op en in vrachtwagens te klimmen die door de Kanaaltunnel rijden. Een vier meter hoge muur van één kilometer langs de toegangsweg tot de Kanaaltunnel moet dat binnenkort verhinderen. Het is een van de maatregelen die worden genomen om de migrantenproblemen bij Calais aan te pakken. 

"Mensen geraken nog steeds door. We hebben al hekken geplaatst, nu plaatsen we een muur", aldus Goodwill volgens The Guardian. Deze maand worden de bouwwerken nog aangevat, tegen het eind van het jaar zou de muur er moeten staan. De werken zouden 1,9 miljoen pond kosten, oftewel 2,3 miljoen euro.

Transportbedrijven bij ons denken dat de muur niet veel zal uithalen. Het zal migranten die op een vrachtwagen naar Engeland willen geraken, niet afschrikken.

Bekijk ook: