Vertragingen tot 39 uur op vliegtuig Jetairfly

Zowat 810 reizigers hebben vertragingen opgelopen van acht tot 39 uur op vluchten tussen Frankrijk en Spanje door een technisch probleem op een vliegtuig van Jetairfly. Dat heeft woordvoerster Florence Bruyère bevestigd aan AFP.

Het vliegtuig van Jetairfly had gisteren moeten vertrekken om 6.00 uur in Toulouse met 126 passagiers aan boord, maar moest door een technisch probleem aan de grond blijven. "Het stuk dat vervangen moest worden was niet beschikbaar in Toulouse of Brussel, we hebben het moeten laten overkomen vanuit Hannover met een privéjet", aldus Bruyère. "De herstelling heeft meer tijd in beslag genomen dan verwacht. We hebben bovendien een vervangvliegtuig gezocht, maar hebben dat niet meteen gevonden."

Het vliegtuig in kwestie moest gisteren nog andere vluchten uitvoeren. Nadat het vanuit Toulouse in Malaga was geland, moest het nog naar Marseille vliegen, terugkeren naar Malaga, naar Toulouse vliegen en van daar naar Lanzarote. Vandaag was ook nog een vlucht gepland met hetzelfde toestel tussen Toulouse en Ibiza, die eveneens vertraging opliep. In totaal liepen 810 passagiers vertragingen op van acht tot 39 uur. Honderden mensen moesten op kosten van de luchtvaartmaatschappij de nacht doorbrengen op hotel.

Het defecte vliegtuig werd uiteindelijk gerepareerd, en er werd een A340 geleend van een Spaanse maatschappij. De laatste passagiers komen normaal gezien morgen kort na de middag aan op hun bestemming.