Trump op zoek naar stem zwarte kiezers

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zaterdag in Detroit een Afro-Amerikaanse kerk bezocht in de hoop de stemmen van de zwarte kiezers voor zich te winnen. Hij riep op tot eenheid en beloofde om nieuwe jobs te creëren in Detroit. 

Trump, die vergezeld werd door de zijn voormalige rivaal Ben Carson, verklaarde dat hij wilde "luisteren" naar de zwarte kiezers. Hij riep op tot sociale eenheid en noemde zijn bezoek aan Detroit, dat nog steeds aan het herstellen is van het bankroet en van het ineenstorten van de Amerikaanse auto-industrie, "een fantastische dag". 

"Ik hoop dat mijn aanwezigheid hier zal helpen om jullie boodschap over te brengen via nieuwe stemmen", zei Trump, die ook de onjuiste behandeling hekelde van "jonge zwarte mannen met een enorm potentieel". "Het hele land mist iets wanneer we het potentieel en de energie van deze mensen onbenut laten", aldus Trump.

Het tij keren
Trump hamerde ook op het recht om te leven met een "goedbetaalde baan", en beloofde om het tij te keren en te werken aan de heropbouw van Detroit, met "fabrieken overal, en scholen". 

Een honderdtal manifestanten had zich zaterdag verzameld voor de kerk waar Trump de misviering bijwoonde. Ze hadden banners bij met opschriften als "Trump zal mijn stem niet krijgen". Volgens een peiling van USA Today en Suffolk University zou Trump slechts de steun hebben van 4 procent van de Afro-Amerikaanse kiezers.