Al 2 doden in VS door storm Hermine

Door de hevige tropische storm Hermine zijn in de Verenigde Staten al twee mensen om het leven gekomen. De storm kwam aan land in het oosten van de VS en bracht windsnelheden tot 110 kilometer per uur en hoge golven met zich mee. 

Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center, zal Hermine zondag "bijna even krachtig zijn als een orkaan". Door de storm kwamen al twee mensen om het leven. Vrijdag overleed een dakloze in Florida, in het zuidoosten van de VS, toen hij verpletterd werd door een boom. Zaterdag kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven toen hij door de hevige wind tegen een brug botste. 

Hermine was vrijdag aan land gekomen via de westkust van Florida als een orkaan van categorie 1 op een schaal van 5. Ondertussen is de storm "gedegradeerd" tot een tropische storm, en beweegt ze zich richting de Atlantische kust. 

Noodtoestand
De storm kan leiden tot de stijging van de zeespiegel en hoge en gevaarlijke golven van Virginia, in het zuiden, tot New Jersey in het noorden, aldus het NHC nog. "De komende uren kunnen zich daar gevaarlijke overstromingen voordoen", klinkt het. De autoriteiten van New Jersey, Maryland, Virginia en North Carolina hebben de noodtoestand uitgeroepen in bepaalde regio's om sneller de nodige middelen te mobiliseren. In New York blijven de stranden zondag uit voorzorg gesloten.

Hermine is de vierde orkaan van het seizoen in de Atlantische Oceaan, en de eerste orkaan in elf jaar in Florida.

Bekijk ook: