Straf: agent redt man uit brandende auto

Hallucinante beelden uit de Amerikaanse staat Georgia: een politieagent redt een geknelde man op het nippertje uit een brandende wagen. Met een bodycam kon hij de hele reddingsactie filmen.

Opgelet: voor gevoelige kijkers kunnen deze beelden schokkend zijn.

Agent Dan Whitney kreeg om drie uur ’s nachts een oproep nadat een wagen in brand schoot toen die tegen een boom knalde. Ter plaatse zag hij meteen dat een man op de achterbank gekneld zat en uit een klein raampje om hulp riep. Door de klap was het voertuig helemaal verwrongen en gingen de deuren niet meer open.

Eerst probeerde agent Whitney nog om de brand te blussen met zijn brandblusser, maar al snel merkte hij dat de vlammen te hevig woedden. Vervolgens sloeg hij het raam kapot om de man te kunnen bevrijden.

Ontploffing
Net wanneer hij de man met moeite uit de wagen heeft kunnen redden, volgt een explosie. De bodycam wordt weggeslingerd en het is niet meer te zien wat er vervolgens gebeurt. Het slachtoffer overleefde het ongeval dankzij de heldendaad van agent Whitney. Voor de bestuurder van het voertuig kwam alle hulp te laat.

De beelden dateren al van 18 augustus, maar gaan nu viraal op het internet. Intussen werd agent Whitney gehuldigd door zijn politiekorps. Hij kreeg de ‘Protect Life Rise Award’ voor zijn heldendaad.