"Muur tussen VS en Mexico is misdrijf"

De recentelijk verkozen Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski noemt het voorstel van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om een muur te bouwen aan de grens met Mexico een "misdrijf". Dat Trump de Mexicanen daarvoor wil doen betalen, noemt hij “een schande”.

"We gaan ons verzetten tegen wat er aan de gang is aan de grens van de VS en Mexico, waar Trump een muur wil bouwen, en dat is een misdrijf", aldus Kuczynski in een interview met radiozender RPP. "Er is geen enkele muur nodig" tussen de twee landen, aldus Kuczynski. De familie van zijn vader was een joods gezin uit Berlijn, dat Duitsland moest ontvluchten toen Adolf Hitler er aan de macht kwam. "De muur in Berlijn is gevallen in 1989, ik heb er nog een stuk van", zegt hij nog. 

De polemiek rond de muur is opnieuw actueel geworden na de ontmoeting tussen Trump en de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto.  

“Overspoeld door taco’s”
Vrijdag is een verantwoordelijke van de Trump-campagne bovendien nog het onderwerp geworden van een kleine storm op de sociale media, nadat hij stelde dat de VS de immigratie moeten inperken, omdat ze anders zullen overspoeld worden door criminelen, drugs en taco's. "Mijn cultuur is zeer dominant. Als we niets doen, zullen er tacotrucks staan op elke hoek van de straat", zei Marco Gutierrez, de medeoprichter van de beweging "Latinos for Trump".