Dader schietpartij Kopenhagen overleden

De man die ervan verdacht wordt woensdagavond in Kopenhagen twee agenten en een burger te hebben neergeschoten, is vanochtend zelf aan zijn verwondingen overleden. Dat zegt zijn advocaat. 

Bij een politieactie in Christiania werden woensdagavond twee agenten en een burger neergeschoten. Eén van de politiemensen werd daarbij zwaargewond en moest ook een operatie ondergaan. 

Na een klopjacht van de politie werd de verdachte van de schietpartij, de 25-jarige Mesa Hodzic, neergeschoten in een naburig district van Christiania. De advocaat van de verdachte, Jacob Kiil, zegt dat zijn cliënt intussen overleden is. Hij stierf deze ochtend in het ziekenhuis. 

Islamitische sympathieën
De verdachte sympathiseerde volgens de Deense politie met geradicaliseerde islamistische groepen. Maar zijn gedachtegoed zou geen rol gespeeld hebben bij de schietpartij. De verdachte zou ook banden hebben met de hasjhandel in de "Vrijstad Christiania", een zelfverklaarde onafhankelijke enclave in de Deense hoofdstad waar zowat duizend hippies, artiesten en politieke activisten permanent wonen.