Geschift: deze promo wil u naar Syrië lokken

Het Syrische ministerie van Toerisme heeft een videocampagne gelanceerd, waarin het toerisme naar het land wordt gepromoot. Toch opmerkelijk voor een land dat verscheurd is door oorlog. Dat houdt de Syrische overheid duidelijk niet tegen om toeristen naar de kust te lokken.

Witte stranden, jetski’s en een azuurblauwe zee. Hoog tijd om ons land weer op de toeristenkaart te zetten, moet het Syrische ministerie van Toerisme gedacht hebben. De slogan “Syrië, altijd prachtig” moet de tragiek in het door oorlog geteisterde land doen vergeten. 

Niet overal in Syrië heerst er oorlog, maar in het kuststadje Tartous, waar de beelden zijn gemaakt, waren er afgelopen maanden wel nog zelfmoordaanslagen. Het wordt nu beschermd door Russische militairen.

Al vijf jaar lang heerst er in Syrië een burgeroorlog. Gewapende rebellengroepen komen er sinds 2011 in opstand tegen de Syrische overheid. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten heeft dat conflict al meer dan 200.000 doden geëist. Bijna vier miljoen hebben het land ontvlucht.