Belgische klimster sterft in Rusland

Een Belgische toeriste is omgekomen tijdens een expeditie op de Elbroes, in de Noordelijke Kaukasus in Rusland. Een andere Belgische deelnemer raakte gewond. Zo heeft het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken een bericht van het Russische staatspersbureau TASS bevestigd.

De twee klimmers raakten gewond op een hoogte van 5.200 meter boven de zeespiegel. De vrouw overleed, maar haar partner werd gered. De Elbroes is een stratovulkaan in de Grote Kaukasus en met 5.642 meter de hoogste berg van het Europees continent voor de Mont Blanc (4.809 meter).

Klimmers
"De gewonde man werd gisteren om 18.45 uur (17.45 uur Belgische tijd) geëvacueerd", bevestigde een woordvoerder van de afdeling in de republiek Kabardië-Balkarië van het Russische ministerie van Noodsituaties. Hij voegde eraan toe dat dokters zich meteen over de man ontfermd hebben. De twee maakten deel uit van een groep van veertien klimmers, die samen met vijf gidsen de top van de Elbroes wilden bereiken. De groep was geregistreerd bij het ministerie voor Noodsituaties.

Tweede ongeval
Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt samen met de Belgische ambassade in Moskou de situatie "op de voet te volgen teneinde bijstand te kunnen verlenen aan de slachtoffers en hun families". Volgens TASS gaat het om het tweede ongeval in de regio in 24 uur. Bij een ander ongeval kwam een Spanjaard om het leven.