Dossier President Trump

Trump bespreekt muur in Mexico

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft vandaag met de Mexicaanse president gepraat over het bouwen van een muur op de grens tussen de VS en Mexico. Dat maakte Trump zelf bekend. De twee zouden het evenwel niet gehad hebben over wie die muur moet betalen.

Het was de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto die Trump had uitgenodigd voor een gesprek. De Amerikaanse vastgoedmagnaat heeft er in de voorbije maanden een gewoonte van gemaakt Mexicanen te beledigen. Een van zijn belangrijkste verkiezingsbeloftes is dan ook de bouw van een muur op de grens tussen de twee landen, om illegalen buiten te houden. Die muur moet volgens Trump betaald worden door de Mexicanen. Nieto gaf in het verleden al aan dat daar geen sprake van kan zijn.

Op een persconferentie na de vergadering zei Trump dat de muur een van de gesprekspunten was geweest. "We hebben de muur wel besproken, maar niet de financiering. Dat is voor later", klonk het.

Vannacht houdt Trump nog een speech in de staat Arizona. Hij kondigde zelf al aan dat die over migratie zou gaan, een cruciaal thema binnen zijn verkiezingscampagne.