Doodden Russen Adnani? "Dat moet grap zijn"

Het Russische ministerie van Defensie claimt verantwoordelijk te zijn voor de bomaanval die gisteren het leven eiste van Abu Muhammad al-Adnani, woordvoerder en nummer twee van terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat zegt het ministerie op haar officiële Facebookpagina. Bronnen binnen de Amerikaanse defensie zeggen intussen dat de Russische opeising "een grap" is.

Het bericht van de Russen verduidelijkt dat bij de aanval minstens veertig IS-militanten uitgeschakeld werden. “Volgens informatie die bevestigd is door verschillende inlichtingenkanalen, was een van die terroristen de militaire leider Abu Muhammad al-Adnani, gekend als de woordvoerder van de internationale terreurorganisatie Islamitische Staat”, klinkt het. Het Russische ministerie wijst eveneens op de hoge rang die al-Adnani bekleedde binnen IS, en noemt hem “berucht voor oproepen tot terroristische aanvallen in Europese landen en in de Verenigde Staten.

"Een grap"
Een verantwoordelijke van de Amerikaanse defensie beweert nu dat de Russen helemaal niet verantwoordelijk zijn voor de dood van Adnani, en zegt dat het om "een grap" moet gaan. Dat meldt persbureau Reuters.