9 bejaarden sterven door tyfoon Japan

In het noorden van Japan zijn door een krachtige tyfoon negen bejaarden om het leven gekomen. Het verpleegtehuis waarin ze verbleven was onder water komen te staan. Dat melden lokale media op gezag van de politie.

"We proberen de lichamen nu te identificeren", aldus de politie van het stadje Iwaizumi, in de prefectuur Iwate. Daarnaast kwam ook een oudere vrouw om het leven in de Japanse stad Kuji. 

Door tyfoon Lionrock zijn er in het noorden en noordoosten van Japan hevige winden en zware regenbuien. Grote delen van de regio zijn ondergelopen en tienduizenden mensen zitten zonder elektriciteit. Op sommige plaatsen viel tot 500 milliliter regen.

Eerste tyfoon sinds 1951
Lionrock raasde door de regio nadat hij gisteren iets voor 18.00 uur (11.00 uur Belgische tijd) aan land kwam in Ofunato, op zowat 400 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Tokio. Het gaat om de eerste tyfoon die het noordoosten van het land rechtstreeks treft sinds het begin van de metingen in 1951. In totaal werden zo’n 410.000 mensen uit voorzorg geëvacueerd.