Woordvoerder van IS gedood

Abu Muhammad al-Adnani, een van de topmannen en woordvoerder van terreurorganisatie Islamitische Staat, is gedood in Aleppo. Dat meldt Site Intel Group op basis van berichten van Amaq. Amaq geldt als het persagentschap van IS. 

Al-Adnani, die ook leider was van IS in Syrië, was samen met topman al-Baghdadi een van de belangrijkste pionnen aan de top van IS. Hij stond bekend voor zijn heftige oproepen tot het aanvallen van Arabische en westerse doelwitten. Het was ook Al-Adnani die in de zomer van 2014 in een audioboodschap het kalifaat van Islamitische Staat uitriep en IS-leider al-Bagdhadi tot 'kalief' verhief.

Hij zou volgens Amaq gedood zijn “tijdens het overzien van de operaties om de militaire campagnes tegen Aleppo af te weren.” Die stad is al langer een van de plaatsen waar zwaar gevochten wordt tussen IS, rebellen en de Syrische troepen.

Vergelding
Volgens Site Intel Group heeft IS intussen al gedreigd met vergeldingsacties door "een generatie die geboren is in IS-gebied en meer van de dood houdt dan van het leven."