Man gooit kind van 8 (!) meter hoge brug

Op Facebook zijn schokkende beelden opgedoken van een man die een vierjarig jongetje van een acht meter hoge brug gooit in Washington. De moeder van het jongetje juicht en lacht terwijl haar kind krijst van de angst. De jongen kwam slecht neer in het water en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie opende intussen een onderzoek naar het voorval. Wie de man is, is nog onduidelijk.

Het incident vond plaats op de Devonshire Bridge in de Amerikaanse staat Washington. Voorbijgangers filmden hoe een man met de vierjarige kleuter de brug opwandelt, hem oppakt en hem plots over de brug gooit. Ondertussen kijkt de moeder toe vanop de oever van de rivier.

Voorbijgangers reageerden geschokt, alsook ooggetuige Brianna Jones: "Hij raakte het water vol op de nek. Ik wist niet wat te doen, ik dacht dat hij zijn nek had gebroken. Hij was aan het roepen en aan het huilen. Het was verschrikkelijk."

De moeder die vanaf de oever zat mee te kijken, moedigde de man aan en vond het duidelijk grappig. Toen voorbijgangers tegen haar ingingen, reageerde ze scherp: “Het is mijn kind en wat ik doe is jullie zaak niet."

De vierjarige jongen overleefde de val maar moest wel naar het ziekenhuis. De plaatselijke sheriff kreeg de beelden van de voorbijgangers en gaf de moeder van het kind een waarschuwing. Intussen wordt er onderzocht of de moeder en de man aangeklaagd zullen worden.