Paus krijgt drone van Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg en zijn echtgenote Priscilla Chan zijn vanmiddag op bezoek geweest bij Paus Franciscus. “Een bezoek dat ik nooit zal vergeten”, liet de topman van Facebook weten. En wat geef je de Paus als CEO van een technologiebedrijf cadeau? Een drone natuurlijk…

Na de verwoestende aardbeving van vorige week in Italië kondigde Zuckerberg al aan dat hij vandaag naar Italië zou afreizen. Vanmiddag bracht hij een bezoek aan de paus in het Vaticaan. “Je kan de warmte en de vriendelijkheid van de Paus echt voelen. Hij vindt het echt belangrijk om mensen te helpen. Het is een bezoek dat ik nooit zal vergeten”, zei Zuckerberg.

De twee hadden het onder meer over het gebruik van communicatietechnologieën in onderontwikkelde landen. Zuckerberg gaf de Paus zelfs een miniatuur van ‘Aquila’ cadeau. Facebook ontwikkelde die drone om internet naar afgelegen plaatsen in de wereld te brengen.

In de namiddag ging de Facebooktopman nog langs bij de Italiaanse premier Matteo Renzi. Ze hadden het vooral over de aardbeving van vorige week en hoe de Facebookgemeenschap in Italië en de wereld zich verenigt om de getroffen steden weer helpen herop te bouwen.