'Maar' 5 verdachte gevallen in Duitse kankerkliniek

Het onderzoek van het Duitse gerecht naar de ‘natuurgenezer’ Klaus Ross spitst zich toe op vijf patiënten. Dat heeft de hoofdaanklager van het Duits openbaar ministerie gezegd. Drie van hen overleden eind juni nadat ze een infuus hadden gekregen, onder wie een Vlaamse vrouw. Aanvankelijk werd gezegd dat er een zeventigtal verdachte gevallen waren.

In het begin van augustus kwam de Duitse dokter Klaus Ross in opspraak. Drie patiënten van hem waren overleden in verdachte omstandigheden na een erg dure kankerbehandelingen in zijn kliniek in Brüggen, vlak bij de Nederlandse grens. De patiënten kregen de glucoseblokker 3-BP toegediend, maar ze overleden kort daarna.

Het gerecht onderzoekt nu vijf patiënten. Eerst werd gezegd dat het om een zeventigtal gevallen zou gaan, maar dat wordt nu dus door het Duitse openbaar ministerie ontkracht. “We onderzoeken of de samenstelling van het medicijn bij deze vijf patiënten niet in orde was, of dat er iets mis ging bij de toediening ervan”, klinkt het.

Het Duitse openbaar ministerie zegt ook dat ze géén lichamen gaan opgraven. Ook daar was aanvankelijk sprake van. “Voor ons is dat op dit moment niet meer aan de orde”, aldus de hoofdaanklager Axel Stahl.

Ook een Vlaams slachtoffer
Een van de slachtoffers is de Vlaamse Leentje Callens (55). Haar familie deed hun verhaal aan VTM NIEUWS. “Meteen nadat de dokter haar een zogezegd onschuldige baxter toegediend had, werd Leentje onwel. Eén dag later was ze dood", vertelt haar echtgenote. Niet enkel Leentje Callens, maar ook twee Nederlandse kankerpatiënten overleefden de behandeling niet.

Bekijk ook: