Huilende broertjes tonen tragiek in Syrië

Er is opnieuw hartverscheurend beeld opgedoken van de gruwel die Syrische kinderen elke dag meemaken. Bij luchtaanvallen in Aleppo kwamen zeker acht mensen om het leven, onder wie heel wat kinderen. Ook deze twee jongens verloren hun broertje.

Op de hartverscheurende beelden is te zien hoe twee Syrische jongetjes elkaar huilend in de armen vallen. De twee kinderen, nog onder het stof, wenen onophoudelijk in het ziekenhuis waar ze na de aanslag naartoe werden gebracht. Hun broertje overleefde de aanslag niet.

Er werden twee zogenaamde vatenbommen gedropt, een tactiek die het Syrische leger vaak gebruikt. Vatenbommen zijn ongeleide, domme bommen gemaakt van een groot vat gevuld met springstoffen, shroot en olie. In woonwijken hebben ze een verwoestend effect.

Omran
Het is al het zoveelste beeld van het drama dat de Syrische burgers elke dag moeten ondergaan. Vorige week nog ging het beeld van Omran Daqneesh de wereld rond. Het vijfjarige Syrische jongetje zat verdwaasd in een ziekenwagen nadat hij een luchtaanval in Aleppo overleefde.