PKK eist aanslag politiekantoor op

Bij de aanslag met een autobom in Cizre, in het zuidoosten van Turkije, zijn volgens een nieuwe balans minstens elf politiemensen omgekomen en 78 gewonden gevallen. Dat zeggen regeringsambtenaren. De aanslag is intussen opgeëist door de Koerdische verzetsbeweging PKK. 

Vandaag werd een autobom tot ontsteking gebracht aan een controlepost op zowat vijftig meter van het hoofdkwartier van de oproerpolitie in Cizre. De explosie verwoestte het hoofdkwartier en ook andere omliggende gebouwen raakten zwaar beschadigd. Na de aanslag ontstond ook een schietpartij tussen de politie en daders. De strijders konden het op een loopje zetten.

Zeker elf politiemensen kwamen bij de aanslag om het leven, ruim 78 mensen raakten gewond. De eerste beschuldigende vingers wezen meteen naar de Koerdische Arbeidspartij PKK. Iets later op de dag eiste de PKK inderdaad de aanslag op.

Politiekantoren doelwit
Het is niet de eerste keer deze maand dat een politiekantoor geviseerd wordt. In de Turkse stad Bitlis afgelopen week kwamen vier mensen om het leven bij een aanval op een militair konvooi. Eerder die dag werd ook in de stad Elazig een bom tot ontploffing gebracht voor een politiecommissariaat. Daarbij stierven drie mensen en raakten vijftig tot honderd mensen gewond. De dag ervoor vond ook in de stad Van, in het oosten van Turkije, een aanslag met een bomauto plaats. 

Bekijk ook: