Italianen verzamelen geld met...pasta

Na de zware aardbeving van gisteren in het centrum van Italië, is er wel een heel speciale hulpactie op poten gezet. Meer dan zeshonderd restaurants in Italië hebben een pasta Amatriciana op het menu gezet, een pasta die genoemd is naar het érg zwaar getroffen dorp Amatrice. Per verkochte pastaschotel schenken ze twee euro aan hulporganisaties. 

Het idee kwam van de Italiaanse foodblogger Paolo Campana. Hij riep de restaurants in de buurt op om per verkochte schotel een deel van de winst te doneren aan hulporganisaties. Verschillende lokale restaurants sprongen meteen op de kar en plaatsen het gerecht op hun kaart. Intussen hebben al meer dan zeshonderd restaurants in Italië zich aan de actie verbonden, maar ook wereldwijd hebben veel Italiaanse restaurants hun schouders onder het project gezet. 

247 dodelijke slachtoffers
Het dodentol van de aardbeving is intussen opgelopen tot 247 slachtoffers, al wordt verwacht het aantal dodelijke slachtoffers nog zal oplopen. Veel mensen zijn immers nog vermist. Voorlopig heeft Buitenlandse Zaken nog geen weet van Belgische slachtoffers.