Meisje (10) na 17 uur gered vanonder puin

Italiaanse reddingswerkers hebben zeventien uur na de verwoestende aardbeving een meisje van tien levend vanonder het puin gehaald. Het kind zat ondersteboven gekneld onder de brokstukken. De hele nacht bleven reddingswerkers nog zoeken naar overlevenden. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 247. 

Een man merkte gisteravond in het plaatsje Pescara del Tronto, ten noordoosten van Rome, plots geluid vanonder het puin op. Hij riep onmiddellijk de menigte bijeen om brokstukken te ruimen.   

Op beelden is te zien hoe een meisje, volledig onder het stof, levend vanonder een zware metalen constructie wordt gehaald. Omstaanders juichen van geluk: “Ze leeft nog!”. Een brandweerman drukt het kind tegen zijn borst en brengt het weg.

Het dodental na de zware aardbeving van gisteren in het centrum van Italië is gestegen tot 247. De reddingswerkers hebben de hele nacht nog gezocht naar overlevenden. Er wordt verwacht dat het dodental nog sterk zal oplopen, omdat er nog heel wat mensen vermist zijn. Buitenlandse Zaken heeft voorlopig nog geen weet van Belgische slachtoffers.

Bekijk ook: