Agent schiet dove man neer in VS

In North Carolina is afgelopen week een dove man neergeschoten door een agent. Mogelijk werd de gebarentaal van de man verkeerd geïnterpreteerd. De broer van het slachtoffer vraagt in een emotioneel interview om agenten beter vertrouwd te maken met gebarentaal.

Volgens CNN was de 29-jarige Daniel met de auto onderweg naar huis toen hij aangemaand werd aan de kant te gaan. Hij zou te snel hebben gereden. Volgens de politie ging hij niet aan de kant staan, waarna de agent hem volgde tot Daniel nabij zijn huis parkeerde en uitstapte. Daar liep het mis en werd de man neergeschoten.

Broer
Intussen gaf Sam Harris, de broer van het slachtoffer en zelf ook een dove, een emotioneel interview aan CNN. Hij riep daarin op om agenten te leren omgaan met dove mensen en gebarentaal, om soortgelijke gebeurtenissen in de toekomst te vermijden.

Over de exacte omstandigheden is nog niets bekend, de politie wou bevestigen noch ontkennen dat het slachtoffer gewapend was. De agent wordt op non-actief gezet terwijl het onderzoek loopt.