Dubbele bomaanslag in Thailand

Minder dan twee weken na de vorige reeks ontploffingen in het zuiden van Thailand zijn er gisteravond in de badstad Pattani opnieuw twee bommen ontploft. Bij de eerste ontploffing op de parking van hotel Southern View vielen geen gewonden, zei de politie.

"De tweede explosie werd veroorzaakt door een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de ingang van het hotel, tegenover een karaokebar en een massagesalon, met een dode en meer dertig gewonden tot gevolg", aldus luitenant-kolonel Winyu Tiamraj. Het dodelijke slachtoffer is een Thaise vrouw van 34 jaar. Onder de gewonden zijn volgens de ziekenhuizen geen buitenlanders. Het hotel zelf, gelegen in een drukke wijk in de provinciehoofstad met 40.000 inwoners, raakte zwaar beschadigd.

Moslimrebellen
In het uiterste zuiden van Thailand zijn er wel vaker bomaanslagen, meestal toegeschreven aan de moslimrebellen in de regio. De aanval op het hotel van deze morgen is de belangrijkste sinds die van 11 en 12 augustus op verschillende badplaatsen, waarbij vier doden en tientallen gewonden vielen. Mogelijk is ook deze het werk van de opstandelingen. "Met de aanval in Pattani, minder dan twee weken later, willen de rebellen duidelijk de boodschap geven dat ze in staat zijn grotere stedelijke gebieden te treffen", klinkt het bij Zachary Abuza, die de rebellen in Zuidoost-Azië bestudeert.