Vlaming beschrijft chaos in Antalya na kleine brand

Op de luchthaven van Antalya in Turkije is gisteravond brand uitgebroken in een filiaal van hamburgerketen Burger King. De Vlaming Nicolas Nierinck bevond zich net op dat moment in de Burger King en vertelt aan VTM NIEUWS hoe in een mum van tijd iedereen de luchthaven uit moest vluchten. “Het is begonnen met een beetje rook, maar het is heel snel uit de hand gelopen”, klinkt het.

Nierinck zat nog snel iets te eten voor zijn vlucht zou vertrekken, en merkte hoe uit de keuken opeens rook opsteeg. “Vijftien minuten later hing de hele luchthaven vol rook. De luchthaven werd daarna volledig geëvacueerd. De helft van de mensen vluchtte naar het tarmac, de andere helft stond buiten aan de voorkant van de luchthaven. En er was weinig communicatie, het was ieder voor zich. Er ontstond een kleine puinhoop en er heerste toch lichte paniek. Het personeel stond vooral foto’s te nemen in plaats van hun job te doen.”

“Op tarmac tussen de vliegtuigen”
De Vlaming stond zelf op het tarmac, tussen de vliegtuigen. Zelf beschrijft hij het als “een hele vreemde situatie.” Een uurtje later kon iedereen opnieuw inchecken, “maar we stonden wel versteld dat we naar binnen mochten. Er hing nog veel rook, heel veel mensen hadden ademhalingsproblemen en het prikte echt aan de ogen.”