Pasgetrouwd koppel bezoekt plek aanslag

De bruid en bruidegom op wiens trouwfeest iemand zich zaterdag opblies, zijn teruggekeerd naar de plek van de aanslag in het Turkse Gaziantep. In totaal kwamen 54 mensen om het leven, 66 anderen raakten gewond. Het koppel verloor op één avond bijna al zijn vrienden en familie.

Wat een prachtige dag moest worden, eindigde zaterdag in een drama. Familie en vrienden waren de bruid en bruidegom aan het vieren in een straatje van de wijk Beybahce in het zuidoosten van Gaziantep, toen een onbekende zich opblies. Het pasgetrouwde koppel is erg aangedaan wanneer het de plaats van de aanslag bezoekt. “Ze maakten een hel van de mooiste dag van ons leven. We hebben geen familie meer. Ze zijn allemaal overleden”, zei bruidegom Nurettin Akdoganerg.

Het is nog altijd niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de zelfmoordaanslag. President Recep Tayyip Erdogan zei zondag dat een “jongere tussen 12 en 14 jaar” en “waarschijnlijk” terreurorganisatie Islamitische Staat” achter de terreurdaad zat. Maar premier Binali Yildrim verklaarde gisteren dat Turkije “totaal niet weet” wie verantwoordelijk is.

Bekijk ook: