Dossier President Trump

Wordt dit nieuwe president van de VS?

De Amerikaanse excentrieke rockster Alice Cooper heeft zich officieel in de strijd om het Witte Huis gegooid. Onder de slogan "een gestoorde man voor een gestoord tijdperk" stelt de 68-jarige rocker zich op 8 november kandidaat. Of hij effectief een kans maakt om Donald Trump of Hillary Clinton te verslaan, blijft nog maar de vraag.

Op zijn speciale website toont Cooper zich ervan bewust te zijn weinig kans te maken. Zo pleit hij ervoor op de befaamde Mount Rushmore, waarop een enorme sculptuur van vier grote presidenten prijkt, de beeltenis toe te voegen van de overleden hardrockster Lemmy Kilmister. Cooper wil ook een vijftig dollarbiljet met daarop een beeltenis van komiek Groucho Marx, in plaats van president Ulysses S. Grant. Een biljet van twintig pond - Cooper is zeer populair in Groot-Brittannië - zou dan weer hommage moeten brengen aan acteur Peter Sellers.

Zijn campagne bestaat onder meer uit het heruitbrengen van zijn hit 'Elected' uit 1972, gelanceerd tijdens de door de Republikein Richard Nixon gewonnen slag om het Witte Huis. Alice Cooper scoorde ook met hits als 'Poison,' 'School's Out' en 'No More Mr. Nice Guy'.

Waar hij zich voorheen als a-politiek afschilderde, betoonde hij in 2004 toch enige sympathie voor de Republikeinse partij toen hij uithaalde naar muzikanten die het opnamen voor de Democratische presidentskandidaat John Kerry. Rock en politiek horen niet samen, vond de zanger.