Piloten easyJet leggen werk neer

De piloten van easyJet die vanaf de basis op Schiphol werken, leggen het werk vandaag voor de vierde keer neer. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. Alvast veertien vluchten van en naar Amsterdam worden geannuleerd.

De werkonderbreking door de Nederlandse easyJet-piloten piloten duurt vandaag van 4.00 uur tot 12.00 uur. Inzet van de staking is een betere cao met doorbetaling bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen. 

Passagiers moeten rekening houden met overlast, al denkt EasyJet wel tachtig procent van de geplande vluchten uit te kunnen voeren. "We willen benadrukken dat we er alles aan doen om de impact van deze stakingen op onze passagiers te verminderen", klinkt het.

Geen stakingen in het weekend
"De werkonderbrekingen bij easyJet zullen de komende tijd beperkt blijven tot doordeweekse dagen. De rechter heeft ons immers voorlopig de mogelijkheid ontnomen om in de weekenden te staken. Het easyJet-management blijven wij gezien hun opstelling verantwoordelijk houden voor de eventuele gevolgen", aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen.

Het lijkt er volgens de VNV op dat easyJet de eisen van haar vliegers nog altijd niet serieus neemt. Verhagen: "Als het easyJet-management meent dat het spel hard gespeeld moet worden dan kan dat, maar dat is wat de VNV betreft niet nodig. De Nederlandse easyJet-piloten zijn afgelopen week bij elkaar gekomen en zijn meer dan vastberaden om een faire cao af te dwingen, linksom of rechtsom."