Broertje van 5-jarige Omran overleden

De oudere broer van de Syrische jongen Omran, wiens foto heel de wereld rondging, is in Aleppo bezweken aan zijn verwondingen, die hij opliep bij het bombardement waar ook zijn broertje en zusje door getroffen werden. Dat zegt een VN-oorlogswaarnemer.

Ali Daqneesh (10) en zijn broertje Omran (5) werden zwaar gewond tijdens een luchtaanval. De hulpdiensten konden de jongens uit hun huis bevrijden. Bij het buitenkomen werden toen beelden gemaakt van de bebloede Omran, die door de ambulanciers op een stoel in de ziekenwagen woordt neergezet. De jongen gaf een nieuw gezicht aan de gruwel die de oorlog in Syrië met zich meebrengt. De beelden gingen heel de wereld rond en overal werd met ongeloof gereageerd. Even later zien we ook hoe zijn broertje en zusje naar de ziekenwagen worden gebracht.

Ali had zware interne bloedingen en schade aan de organen, lieten de dokters weten. "Hij is overleden door het bombardement dat ook zijn huis heeft getroffen", zegt Besher Hawi van het stadsbestuur van Aleppo.