Deze held hield meer dan 300 mensen in leven

De Yangtze River Bridge in Nanjing is een van de bekendste bruggen in China. Jammer genoeg is het ook een van de populairste plaatsen in de wereld voor zelfdoding. De voorbije elf jaar patrouilleert Chen Si op de brug om mensen met zwarte gedachten te overhalen niet te springen.

Elk weekend rijdt Chen Si met zijn scooter over de 4,6 kilometer lange brug. Als hij vermoedt dat iemand van de brug wil springen, probeert hij hen te overhalen en hen mee te nemen naar een appartement dat hij huurt. Daar kunnen ze tot rust komen en krijgen mensen die dat wensen psychologische hulp. Chen Si redde zo naar schatting al meer dan driehonderd mensen van zelfdoding. 

Om zijn vrijwilligerswerk te bekostigen, werkt hij tijdens de week bij een transportbedrijf. Over het werk van Chen Si is nu een documentaire gemaakt, ‘Angel of Nanjing’.

China heeft een van de hoogste zelfmoordcijfers ter wereld. Naar schatting sprongen al meer dan 2.000 mensen van de Yangtze River Bridge de dood in.

Als u zelf met vragen zit over zelfdoding, dan kunt u terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be