Dossier President Trump

"Je bent arm, wat heb je te verliezen? Stem Trump!"

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft gisteren in Michigan een speech gegeven waarin hij de Afro-Amerikaanse bevolking oproept om voor hem te stemmen. Eerder werd namelijk bekend dat Trump in de peilingen helemaal geen stemmen zou krijgen van die bevolkingsgroep. Amper één procent van hen zou van plan zijn op Trump te stemmen.

Trump deed zijn oproep wel op een heel vreemde manier. Terwijl hij probeerde de Afro's naar zijn kant te trekken, leek hij hen heel de tijd te beledigen: "Jullie leven in armoede, jullie scholen trekken op niets en jullie hebben geen werk. 58 procent van jullie jongeren zijn werkloos. Wat heb je te verliezen door voor iets nieuws te kiezen als Trump", slingerde hij de Afro-Amerikanen naar het hoofd. Of deze tactiek het gewenste effect zal hebben, is nog maar zeer de vraag.

Zijn Democratische tegenstander Hillary Clinton reageerde op Twitter alvast met walging op het optreden van Trump. In de laatste peiling voor de presidentsverkiezingen leidt Clinton duidelijk de dans. 42 procent van de Amerikanen zegt voor Clinton te stemmen tegenover 34 procent voor Trump. 23 procent zou voor geen van beide kandidaten kiezen.