Syrische kleuter herenigd met ouders

De 5-jarige Syrische Omran Daqneesh is herenigd met zijn ouders. Gisteren ging het beeld van de kleuter – onder een laag stof en bloed – de wereld rond. De jongen raakte gewond bij een luchtaanval op Aleppo. Een nieuwsanker van de Amerikaanse zender CNN moest vechten tegen haar tranen toen ze het nieuws aankondigde.

Aanvankelijk werd aangenomen dat zijn ouders de luchtaanval niet overleefden, maar de verpleegster die Omran verzorgde, heeft bekendgemaakt dat de jongen zijn ouders teruggevonden heeft. "Toen Omran hier binnenkwam, zei het jongetje bijna niets. Hij vroeg alleen maar naar zijn ouders. Pas toen zijn mama en papa toekwamen, stroomden de tranen over zijn gezicht", zegt ze aan CNN.

De ouders willen niet met de pers praten omdat ze schrik hebben voor represailles van het regime van president van Assad. Omran liep volgens de dokters hoofdwonden op, maar werd intussen al uit het ziekenhuis ontslagen.

Journalist in tranen
Kate Bolduan, nieuwsanker bij CNN, hield het niet droog toen ze het nieuws aankondigde. Ze had even tijd nodig om te bekomen toen ze de uitzichtloze situatie van Omran schetste. "We huilen hier om de oorlog ver weg van ons. Maar dit jongetje krijgt er elke dag mee te maken en laat geen traan."

Bekijk ook: