Dossier President Trump

Trump "heeft spijt" van forse taal

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zich in een toespraak verontschuldigd voor zijn vaak opmerkelijke uitspraken. "Soms kies je tijdens een debat in het heetst van de strijd niet altijd de juiste woorden, of zeg je weleens de verkeerde dingen", aldus Trump.

"Ik heb mij daar al aan bezondigd en, geloof het of niet, ik heb er spijt van", zei de presidentskandidaat tijdens een bijeenkomst in de Amerikaanse staat North Carolina. Hij voegde er daarna nog aan toe dat hij vooral spijt heeft van de fouten die "persoonlijk leed hebben veroorzaakt".

De succesvolle vastgoedmagnaat en ondernemer wil met deze tactiek wellicht een contrast creëren met de provocatieve stijl van zijn Democratische rivaal Hillary Clinton, die hij steevast als oneerlijk afschildert. "Ik kan je dit beloven: ik zal altijd de waarheid vertellen", zei Trump nog tijdens de bijeenkomst.

Niet goed in de peilingen
De rally in North Carolina was de eerste sinds Trump zijn campagneteam begin deze week opnieuw had herschikt. De Republikein doet het namelijk niet goed in de peilingen en moet in alle belangrijke staten de duimen leggen voor Clinton, ook in North Carolina. "North Carolina zal heel belangrijk worden", zegt Trump, die zendtijd voor tv-spots heeft gekocht in die staat, maar ook in drie andere swing states: Pennsylvania, Ohio en Florida.

Een greep uit enkele opmerkelijke uitspraken: