Drie aanslagen in Turkije in 24 uur

Bij een aanval op een militair konvooi in het zuidoosten van Turkije zijn vier mensen om het leven gekomen. Zeven anderen raakten gewond. Het is al de derde aanslag in Turkije in 24 uur tijd.

De aanval op het militair konvooi vond plaats in de streek rond Bitlis, een plaats waar veel Koerden wonen. Bij de bomaanslag kwamen drie Turkse soldaten om het leven, en ook één Koerdische strijder. Eerder op de dag werd ook in de Turkse stad Elazig een bom tot ontploffing gebracht voor een politiecommissariaat. Daarbij stierven drie mensen en raakten vijftig tot honderd mensen gewond.

En ook in de stad Van, in het oosten van Turkije, vond gisteren een aanslag met een bomauto plaats. Drie mensen kwamen bij de ontploffing om het leven, minstens veertig mensen raakten gewond. De politie kon al een verdachte arresteren.

Koerdische PKK achter de aanslagen?
Volgens de Turkse autoriteiten zit de verboden Koerdische afscheidingsbeweging PKK achter de aanslagen. De Koerdische militanten hebben de afgelopen maanden regelmatig bomaanvallen gepleegd in het zuidoosten van Turkije.

Bekijk ook: