Jongen (5) toont gruwel oorlog Syrië

De oorlog in Syrië bereikt weer een van haar dieptepunten. De vijfjarige Syrische jongen Omran Daqneesh zit er verdwaasd bij nadat hij een luchtaanval in de Syrische stad Aleppo overleefde. De arts die Omran behandelde deelde de foto op sociale media.

“Dit is elk uur, elke dag in Aleppo”, schreef de arts bij de foto. Omran was rustig aan het spelen in de Qaterji-wijk in Aleppo toen de luchtaanval plaatsvond. Vier andere kinderen en drie volwassenen die er ook waren, raakten gewond tijdens de aanval.

Ondertussen wordt er met veel afkeer gereageerd. Veel mensen vragen zich af of de familie van de kleine Omran de aanval heeft overleefd en wat er nu met hem gaat gebeuren.

Vermoedelijk werd de luchtaanval uitgevoerd door het Syrische regime of door Russische troepen tegen de terreurgroep Islamitische Staat. Zoals de arts van Omran al zei is dit dagelijkse kost in Syrië, maar ondertussen vallen er bij de aanvallen ook veel burgerslachtoffers, waaronder veel kinderen. 

Een video laat ook zien hoe de kleine jongen uit het puin wordt gehaald en een ambulance wordt ingezet. De vijfjarige Omran is duidelijk getraumatiseerd.