Dit doet Egypte met te dikke omroepsters

De Egyptische televisiebazen binden de strijd aan met te dikke presentatrices. Acht omroepsters zijn geschorst en moeten op dieet. De dames hebben slechts één maand de tijd om terug een "aanvaardbaar uiterlijk" te hebben. De beslissing lokt heel wat reacties uit. 

De Egyptische Radio- en Televisie Unie (ERTU) publiceerde een omroeprapport met daarin de namen van de presentatrices die op één maand tijd een drastisch dieet moeten volgen. Een van de presentatrices, Khadija Khattab, heeft haar kijkers opgeroepen om haar laatste uitzendingen te bekijken om met eigen ogen te zien of ze werkelijk zo dik is. Een andere omroepster is woedend dat ze sinds de beslissing bespot wordt op sociale media. 

Pittig detail: de Egyptische Radio- en Televisie Unie (ERTU), de staatszender die de beslissing nam, wordt geleid door een vrouw die zelf allesbehalve slank is. 

Commotie
Een organisatie voor vrouwenrechten, het Women's Centre for Guidance and Legal Awareness (Wcgla), heeft de ERTU-directrice al opgeroepen haar besluit in te trekken. Volgens hen is de beslissing in strijd met artikel 11 van de grondwet. Ook op sociale media regent het reacties over de beslissing.