4 doden bij botsing toeristenboot

In de buurt van het Griekse eiland Egina zijn minstens vier mensen om het leven gekomen nadat een motorboot tegen een toeristenboot was gevaren. Dat meldt de lokale zender Skai. Een van de slachtoffers is een negenjarig kind. Er raakten ook tien mensen gewond.

De acht meter lange motorboot vaarde frontaal tegen de toeristenboot, die daardoor in twee afzonderlijke delen werd gesplitst, zo zeggen ooggetuigen. Op dat momenten had het toeristenvaartuig minstens twintig mensen aan boord. Het exacte aantal opvarenden is niet bekend. Ook over hun nationaliteit bestaat nog geen duidelijkheid.

In de motorboot bevonden zich drie mensen. De bestuurder zou volgens de lokale media tijdens een eerste verhoor door de politie verklaard hebben dat hij niets gezien had. De man wordt momenteel vastgehouden op Egina.

"Het is een tragische situatie. Ik kan niet begrijpen hoe zoiets kan gebeuren", zo verklaarde Dimitris Mourtzis, burgemeester van Egina, aan Skai. Egina is een populaire bestemming bij de toeristen in Griekenland. Het eiland ligt vlakbij de hoofdstad Athene.