Eerste boerkiniboetes in Cannes een feit

De politie van Cannes heeft drie vrouwen beboet omdat ze een boerkini droegen op het strand, dat meldt Nice Matin. Het gaat om de eerste boetes die uitgeschreven werden sinds burgemeester David Lisnard eind vorige maand besloot om het dragen van de boerkini te verbieden. De vrouwen moeten 38 euro betalen.

In het besluit van de burgemeester staat dat strandkledij moet overeenstemmen met de ‘goede zeden’ en de scheiding tussen kerk en staat. Zes andere vrouwen werden door de politie aangesproken, maar zij trokken een badpak aan of kozen ervoor om het strand te verlaten. De controles werden volgens de politie positief onthaald door de bevolking.

Ook in twee andere Franse badplaatsen geldt het verbod, omdat de boerkini de openbare orde zou verstoren. In Sisco op het Franse eiland Corsica kwam het verbod er na een zware vechtpartij waarbij ook brand werd gesticht. Getuigen verklaarden dat de vechtpartij ontstond nadat toeristen foto’s hadden gemaakt van vrouwen in boerkini. Ook Villeneuve-Loubet aan de Côte d’Azur koos ervoor de boerkini te verbieden.

Foto: archief

Bekijk ook: