Mooi! Zoon zingt samen met demente vader

De Engelse Ted MacDermott lijdt aan de ziekte van Alzheimer en dat heeft zijn karakter veranderd. Enkel wanneer hij samen met zijn zoon zingt, is de man weer even de ‘oude’ Ted. En dat doen ze nu zo vaak ze kunnen.

Simon MacDermott maakte voor zijn vader een Facebookpagina aan waar hij video’s post waarin de twee aan het zingen zijn. Op deze manier wil Simon geld inzamelen en aandacht vragen voor het Brits Alzheimer Fonds. Met het geld dat de Brit inzamelt, wil hij een telefoonlijn oprichten waar mensen met vragen over Alzheimer terecht kunnen.

Ondanks zijn geheugenverlies kent Ted nog steeds de liedjes van vroeger uit het hoofd. "Als we hem aan het zingen krijgen, dan is hij weer terug bij ons'', vertelt zoon Simon. "Dat zijn voor ons echt momenten van onschatbare waarde.''

Songaminute Man
Voor Ted trouwde, trad hij bijna elk weekend op in pubs door het hele land. De man uit het Britse Clitheroe zong talloze liedjes van Engelbert Humperdincks, Quando Quando Quando tot het welbekende Volare. Door zijn uitgebreid repertoire werd Ted de Songaminute Man werd genoemd.