Mensen vluchten voor bosbranden in VS

In het noorden van Californië, waar al jaren droogte heerst, zijn ook dit jaar grote bosbranden uitgebroken. Duizenden mensen hebben hun woningen al moeten ontvluchten, terwijl duizenden brandweermannen de vlammen bestrijden.

Volgens de autoriteiten zijn in Lake County, ten noorden van San Francisco, al 175 gebouwen in vlammen opgegaan. Enkel in die regio proberen 1.600 brandweerlieden het vuur te blussen. In het stadje Lower Lake, ten noorden van de bekende wijnregio Napa Valley, werden verschillende handelszaken en woningen vernield door het vuur, aldus de San Francisco Chronicle.

Vorig jaar werden in de buurt van Lower Lake nog 1.300 gebouwen vernield en kwamen vier mensen om het leven bij de zogenaamde Valley Fire. Jerry Brown, de gouverneur van Californië, riep de noodtoestand uit in twee regio's. Daardoor zullen snel materiële en financiële hulpmiddelen worden gemobiliseerd.

Blusteams zijn al weken aan de slag om de branden te bestrijden. Een woordvoerder van de autoriteiten meldde maandag op Twitter dat in totaal 9.000 brandweerlieden acht branden bestrijden. In juli werd in de regio van Santa Clarita, eveneens ten noorden van Los Angeles, nog meer dan 15.000 hectare land vernield.