Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Camera valt op toeschouwers in Rio

In het Olympisch Park in Rio de Janeiro is een grote camera, die aan stalen kabels was vastgemaakt, naar beneden gevallen. Daarbij raakten zeven voorbijgangers lichtgewond, melden de organisatoren van de Spelen. 

Op beelden van de Braziliaanse zender O Globo is te zien dat de camera, die panoramabeelden moest maken van het 'Parque Olimpico', om een nog onduidelijke reden naar beneden viel. "De camera woog te zwaar en het personeel was begonnen met het vrijmaken van de zone. Ze dachten dat de kabel het iets langer zou houden", aldus de organisatie. "Volgens de medische autoriteiten zijn zeven mensen lichtgewond geraakt en verzorgd. We hebben een onderzoek geopend", aldus Olympic Broadcasting Services, die instaat voor het verspreiden van de beelden van Spelen, in een persbericht.

O Globo maakte eerder melding van 3 gewonden. Op het moment van het ongeval waren heel wat supporters in het Olympisch Park op weg naar de Arena Carioca, voor de basketbalwedstrijd tussen de mannenteams van Brazilië en Nigeria.