Luchthaven New York ontruimd

Een terminal van de John F. Kennedy International Airport in New York is gisteren geëvacueerd. Ook verschillende vluchten van en naar de luchthaven zijn vertraagd, omgeleid of afgeschaft nadat de politie verschillende oproepen binnenkreeg over een schietpartij op de luchthaven. De autoriteiten lieten al weten dat uit de eerste elementen van het onderzoek niet blijkt dat er schoten afgevuurd werden.

Lokale nieuwszender PIX11 meldt dat er mogelijk schoten gelost werden rond 21.30 uur plaatselijke tijd (03.30 uur Belgische tijd). Om 22.15 uur brak in Terminal 1 paniek uit nadat opnieuw schoten werden gehoord. Volgens de media zouden er volgens de eerste berichten geen gewonden zijn gevallen.

Op foto's op de sociale media is te zien hoe Terminal 8 geëvacueerd wordt. Dat gebeurt volgens een woordvoerder van de politie van New York uit voorzorg, aldus CNN.

"De eerste elementen van het onderzoek hebben niet aangetoond dat er schoten werden afgevuurd in JFK. Er zijn geen gewonden. Op dit moment zijn geen kogelhulzen of andere bewijzen gevonden dat er schoten zouden zijn afgevuurd", aldus de luchthavenautoriteiten.

"De terminal werd uit voorzorg geëvacueerd. De reizigers nemen best contact op met de luchtvaartmaatschappij. Er zijn veel agenten van de NYPD en de luchthavenpolitie aanwezig in de luchthaven. Het onderzoek wordt voortgezet."