Zeker 51 doden bij bomaanvallen Aleppo

Bij bombardementen in Aleppo en omgeving, in het noordwesten van Syrië, zijn gisteren zeker 51 burgers gedood door Russische en Syrische gevechtsvliegtuigen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Andere bronnen spreken over minstens 90 slachtoffers. Bij de dodelijke slachtoffers zouden zeker vier kinderen zijn. 

"Minstens 51 burgers, onder hen vier kinderen, werden gisteren gedood in Aleppo en in de westelijke provincie door bombardementen door regeringstrouwe troepen, de Russen en de rebellen", aldus de Syrische ngo die ter plaatse een groot netwerk van informanten heeft. 

Volgens het SOHR bombardeerden Syrische regimetroepen verschillende wijken in het oosten van de stad Aleppo, die gecontroleerd worden door de rebellen. Daarbij werden 15 burgers gedood, onder hen ook een kind, en vielen tientallen gewonden. In wijken in het westen van de stad Aleppo, gecontroleerd door het Syrische regime, vielen bij bombardementen negen doden, onder hen twee kinderen. In het westen van de provincie Aleppo kwamen 27 burgers om door aanvallen van het regime en Rusland op drie steden en een dorp, aldus het SOHR. 

Volgens de nieuwszender Al Jazeera ligt het dodental echter veel hoger: zij spreken van minstens 90 dodelijke slachtoffers. 

Gevechtspauze?
Rusland kondigde deze week aan dagelijks een gevechtspauze van drie uur in te lassen om hulpgoederen door te laten. Maar daar is dus niets van te merken. Hulpkonvooien met voedsel proberen intussen al weken de stad te bereiken, maar vaak zonder resultaat. 

Foto: archiefbeeld