Boko Haram toont video van ontvoerde meisjes

Terreurgroep Boko Haram heeft vandaag een video verspreid waarop een deel van de schoolmeisjes te zien zou zijn die twee jaar terug door de groep ontvoerd werden in Nigeria. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Het gaat om de derde video van de meisjes sinds hun ontvoering. De beelden moeten gelden als een bewijs dat de meisjes nog steeds in leven zijn, waarmee Boko Haram druk probeert uit te oefenen op de Nigeriaanse overheden. In de video wordt een meisje ondervraagd door een lid van de terreurgroep, en vraagt ze om gevangen genomen strijders van Boko Haram vrij te laten in ruil voor de ontvoerde meisjes. “Onze ouders moeten moed hebben,” zegt ze. “Praat met de regering zodat wij naar huis kunnen terugkeren.”

In 2014 werden 276 meisjes ontvoerd toen ze in het Nigeriaanse dorp Chibok naar school gingen. 57 meisjes konden enkele uren later alweer vluchten, en enkele anderen konden de afgelopen twee jaar ontsnappen. Nog steeds 219 van hen zouden in gevangenschap zijn. Boko Haram is actief in verschillende Afrikaanse landen zoals in Nigeria, Niger, Kameroen en Tsjaad.